Menu
Voedselbank Zaanstreek
Stichting Voedselbank
Zaanstreek.
Voedselbank Zaanstreek
748 klanten bij
Voedselbank Zaanstreek.
Voedselbank Zaanstreek
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Zaanstreek
Voedselveiligheid
speerpunt in strategie
Voedselbank Zaanstreek
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Zaanstreek
140 vrijwilligers wekelijks bij
Voedselbank Zaanstreek.
Voedselbank Zaanstreek
Voedselpakketten
worden met koelwagens vervoerd.

Ook komende vrijdag delen we weer uit - op alle 5 uitdeelpunten.
En met de bekende spelregels:  2 tegelijk - niet ruilen - en: afstand houden!

Ons telefoonteam is voor cliënten  en voor nieuwe aanmeldingen bereikbaar: op maandag, dinsdag en donderdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur op tel.nr. 075-6414376.

Wilt U voedsel geven?


Zaankanters die zich bekommeren om het lot van onze cliënten kunnen ons helpen met het doneren van lang houdbare levensmiddelen.

Afgiftemogelijkheden:

 1. Op het laadplatform van ons magazijn aan de Industrieweg 15c in Assendelft op: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. 
   
 2. Bij de Zaankerk, Drielse Wetering 50 (Winkelcentrum Kalf) Zaandam op doordeweekse dagen.
  Wij zetten kratten neer waar u uw producten in kunt leggen. Wij vragen om geen dozen en ander verpakkingsmateriaal achter te laten. Wij zorgen ervoor dat de goederen binnen onze muren komen.
   
 3. En verder ook bij de familie Wijnands, Dorpsstraat 150 in Wormmer
   
 4. H. Odulphus parochie in Assendelft is een van de inzamelpunten voor de Voedselbank Zaanstreek
  Het adres is Dorpstraat 570, 1566BZ  Assendelft en de inzamellocatie is de Dagkapel, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

  Alstublieft geen verse, maar lang houdbare producten, zoals: pasta's, blikken of potten groenten, vlees, vis, soep, ontbijtgranen, aardappelpuree, ontbijtkoek e.d. 

Veel dank alvast!

Ook financiële steun kunnen wij goed gebruiken

In deze moeilijke tijd is ook financiële steun extra hard nodig. Elke donatie is welkom, zowel van bedrijven als particulieren. U kunt ook Vriend van de Voedselbank worden door voor  € 2,50 per maand een voedselpakket te adopteren.
U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL46 INGB 0000 0151 00 t.n.v. Voedselbank Zaanstreek.   Kijk voor verdere informatie op deze website onder donaties. 

Voedseldonaties door bedrijven:
Graag contact opnemen met onze magazijnmeester op nr. 06-14009371.

Dankzij alle steun kunnen wij doorgaan!
Op het moment dat de Coronacrisis uitbrak zijn we als voedselbank in een moeilijke tijd terecht gekomen. Ten eerste moesten we er rekening mee houden dat vooral de oudere vrijwilligers niet meer inzetbaar zouden zijn. Ten tweede kwam de voedselaanvoer in de knel door het niet meer mogelijk zijn van winkelacties, het teruglopen van levering van supermarkten en het stoppen van de levering van voedsel uit ons regionale distributiecentrum en ten derde waren onze eigen financiële middelen te beperkt om iets extra’s te kunnen doen.

Nu we enkele weken verder zijn kunnen we zeggen dat dankzij de overweldigende steun die we vanuit de Zaanse gemeenschap, inclusief het gemeentebestuur, hebben ontvangen de voedselbank door heeft kunnen werken.

Aan onze oproep om zich aan te melden als tijdelijk vrijwilliger hebben veel mensen gehoor gegeven; heel fijn!
Daarnaast worden er via spontane acties van particulieren, bedrijven en instellingen veel levensmiddelen aangeleverd. Daarmee zijn we in staat onze klanten nog steeds van voedsel te voorzien. We zijn onder de indruk van de solidariteit.

Heel blij zij wij ook met de financiële steun die we van vele kanten ontvangen: van bedrijven, kerkgenootschappen, verenigingen en van heel veel particulieren. Allen heel hartelijk bedankt!

Kortom, dankzij alle steun kunnen we doorgaan met het verstrekken van een volwaardig pakket voedingsmiddelen aan al die 285 gezinnen die het zo hard nodig hebben. En door de economische gevolgen van de coronacrisis kunnen dat er de komende tijd wel eens een stuk meer worden. Daarom blijf ons steunen!

Aan allen die ons steunen zeggen wij nogmaals namens alle klanten en vrijwilligers:  heel veel dank!

 

 

Infoblad 76

zaterdag augustus 2020

De NVWA heeft in dec. 2015 een vernieuwd Informatieblad 76 gepresenteerd.
Voor ons als voedselbanken is het goed dat er nu een update is gekomen van zo’n belangrijk document. Hierin is een aantal zaken vastgelegd waar wij nadrukkelijk om gevraagd hebben. Maar er zijn ook wat zaken verder aangescherpt.
Een kort overzicht van de gewijzigde of nieuwe richtlijnen:
• De uitdeelpunten van een voedselbank worden nu met name als uitreikpunten genoemd in dit document en vallen ook (voor zover van toepassing) onder deze regels.
• De termijn van maximaal twee uur ongekoeld bewaren wordt niet meer genoemd. Deze 2-uursregeling was niet bedoeld voor de voedselbanken maar voor catering bedrijven waar de overgebleven producten na de ongekoelde tijd van 2 uur moeten worden vernietigd.
• Nieuw is de richtlijn etikettering. Deze geeft ons als voedselbanken de mogelijkheid de noodzakelijke productinformatie op een flyer aan te bieden op het uitdeelpunt. Voor deze productinformatie wordt verwezen naar de leverancier die deze moet verstrekken.
• Ook is er een nieuwe richtlijn met betrekking tot invriezen. Het invriezen van producten ten laatste op de uiterste THT/TGT datum is nu formeel beschreven en is in lijn met ons handboek VV 2014. Nadrukkelijk is in het Infoblad beschreven dat ook onze leveranciers producten mogen invriezen onder de zelfde voorwaarden. Dat geeft goede mogelijkheden voor onze voedselverwervers.
• De richtlijn traceerbaarheid is nieuw en noodzakelijk om snel actie te kunnen nemen in geval van een calamiteit (bijvoorbeeld een terugroepactie van een leverancier). Deze richtlijn verplicht alle voedselbanken een registratie bij te houden van leveringen in relatie tot de leveranciers (bedrijven). Het gaat in dit overzicht niet om binnengekomen producten van lokale acties, zoals bijvoorbeeld van supermarkten. Onze distributie centra (DC’s) moeten ook een overzicht kunnen leveren van producten die aan de lokale voedselbanken of andere DC’s zijn geleverd.

In de bekende tabel van Infoblad 76 die op veel plaatsen in onze organisatie getoond wordt, zijn ook enkele opvallende wijzigingen aangebracht. Het overzicht is uitgebreid en verdeeld over drie pagina’s.
Overzicht van wijzigingen in de tabellen:
• Diepvriesproducten die oorspronkelijke als diepvriesproduct op de markt zijn gebracht, mogen nu tot één jaar na THT verdeeld worden.
• Zuigelingenvoeding (diepvries, koel of droog) mag NIET na THT/TGT datum worden uitgeleverd. De NVWA wil hier elk risico uitsluiten.
• Harde kazen, zoals Gouda kaas, Emmenthaler of Parmesan, mogen tot twee maanden na THT worden uitgegeven.
• Deze harde kazen mogen, wanneer verkleind (plakjes, geraspt) niet na de THT worden uitgegeven.
• Groenten en fruit kan kort na de THT worden uitgegeven, maar een visuele beoordeling en goedkeuring is daarvoor noodzakelijk.
• Van de NWA hebben de Voedselbanken nu toestemming gekregen om eieren uit te geven tot op de dag van de THT. Daarmee geeft men ons als voedselbank meer ruimte dan de wet feitleijk toestaat.


De update van het Infoblad 76 vindt u hier.

Film VB ZaanstreekFilm VB Zaanstreek
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
VacaturesVacatures
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Zaanstreek 2020