Menu
Voedselbank Zaanstreek
Stichting Voedselbank
Zaanstreek.
Voedselbank Zaanstreek
660 klanten bij
Voedselbank Zaanstreek.
Voedselbank Zaanstreek
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel
bereikt ons
Voedselbank Zaanstreek
Voedselveiligheid
speerpunt in strategie
Voedselbank Zaanstreek
Verse groenten erg gewild
bij de voedselbanken
Voedselbank Zaanstreek
130 vrijwilligers wekelijks bij
Voedselbank Zaanstreek.
Voedselbank Zaanstreek
Voedselpakketten
worden met koelwagens vervoerd.

Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket moet bekeken worden of uw financiële situatie zodanig is,dat u terecht een beroep doet op de Voedselbank. Daarvoor zijn er bedragen bepaald – normen – die landelijk gehanteerd worden.

Heeft u meer te besteden dan de vastgestelde bedragen, dan komt u helaas niet in aanmerking. Voor iedereen geldt dat maximaal drie jaar gebruik mag worden gemaakt van de Voedselbank. Na iedere zes maanden wordt opnieuw bekeken of uw financiële situatie  veranderd is. Dat laatste heet herindicatie.

Als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand. Daarmee bedoelen we het inkomen dat resteert, na aftrek van vaste lasten als, huur, energiekosten, water, verzekeringen, zorgpremie, aflossing van schulden en de daarbij behorende aflossingsregeling. Dat bedrag is bedoeld voor de variabele  kosten van het huishouden, zoals eten en kleding.

Welke stukken neemt u mee voor het intakte gesprek? Klik hier voor een overzicht

Voortaan zijn wij op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur
VBZ-telefoonteam. 075 6414376
Als u niet meteen contact krijgt, probeert u het dan alstublieft nog een keer, en spreek uw voicemail bericht in.

Heeft u andere vragen over herindicatie of verlenging bel dan op maandag, dinsdag of donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur met hetzelfde nummer 075 6414376. U krijgt dan een van onze vrijwilligers aan de telefoon.

Vanaf januari 2014 is het VBZ Indicatie team te vinden in het gebouw van Buurtcentrum de Vuister in Koog a/d Zaan. Zonder vooraf gemaakte afspraak kan u daar niet terecht. Er is geen open inloop spreekuur.

Route beschrijving naar buurthuis De Vuister
Adres:
 Molenwerf 44, 1541 WR Koog a/d Zaan

Auto
A8 vanuit Amsterdam/Purmerend: afrit Koog a/d Zaan West (na afrit Koog a/d Zaan) nemen.
Onderderaan afrit linksaf, bij de rotonde rechtdoor. Na benzinestation TOTAL linksaf. Na ca.1 km op de rondweg ziet u het winkelcentrum. Na het winkelcentrum gaat u rechtsaf parkeer terrein op. Vanaf dit parkeerterrein ligt het buurthuis in het gebouw links voor de winkels (met op de hoek een sportschool).

Trein
Stap uit bij station Koog Bloemwijk, loop de straat uit (De Locomotief) tot de ringweg, schuin links is het winkelcentrum te zien. Loop door het winkelcentrum heen. Aan de andere zijde vindt u het buurtcentrum in het gebouw aan uw rechterhand  (met op de hoek een sportschool). in totaal 5 minuten lopen.

Bus: (lijn 63 en 64)
Stap uit bij halte Mallegatsloot, steek over bij het zebra pad bij de bushalte, ga aan de overkant naar rechts en loop door tot het Chinese restaurant, voor het restaurant links, sportschool voorbij en de eerste deur onder de luifel is de ingang van de Vuister

    

 

 

Film VB ZaanstreekFilm VB Zaanstreek
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Doneer geldDoneer geld
VacaturesVacatures
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Zaanstreek 2019